Bemutatkozás

Bemutatkozás

Cégünk több, mint 10 éve tudatosan építi fel a kutatás-fejlesztési divíziót

A PROGEN Mérnöki Fejlesztő és Szolgáltató Kft. 1992-ben alakult. A 100%-ban magyar tulajdonú vállalat alapítóiként – jelenleg is a cég vezető szakembereiként – büszkék vagyunk arra, hogy szoftvereink minőségét, újdonságtartalmát tekintve a nemzetközi szoftverfejlesztő cégekkel is képesek vagyunk felvenni a versenyt. Célunk megalakulásunk óta, hogy a kis és közepes vállalatok napi tevékenységének informatikai támogatása érdekében hatékony, komplex, gazdaságosan bevezethető és üzemeltethető megoldásokat nyújtsunk.
Cégünk több, mint 10 éve tudatosan építi fel a kutatás-fejlesztési divíziót. Az első években alapvetően információkutatással, s az így megszerzett tudás elemzésével foglalkoztunk. Feltártuk azokat a kutatási és piaci trendeket, amelyek a cég szakemberei számára kijelölték a releváns kutatási irányokat.
A legutóbbi években a piacon felmerült, a fejlesztéseinkhez csak érintőlegesen kapcsolódó témákban történő kitekintések és a Kollégákhoz fűződő lojalitás miatt döntött úgy társaságunk, hogy a piaci fejlesztések alól felszabaduló mérnöki és egyéb kapacitásokat olyan kutatási és fejlesztési irányokba indítja el, amelyek eredményeit a társaság közvetlenül fel tudja használni termék, szolgáltatás vagy know-how értékesítés formájában. Ezért szakembergárdánkat tovább bővítettük ebbe az irányba.
Szakmai kapcsolatain bővítésével és Partnereink segítségével több terület felé is nyitottunk. Az üzleti szoftverek mellett anyagtudományi és műszaki területek relevanciái miatt több irányba is elmozdultunk. Ezek közül a metallurgiai alapon elektronikai alkatrészek kutatás-fejlesztése mellett döntöttünk.